Maximaal rendement

 

Haal het maximale uit je inductie

 

Bij inductie werken kookplaat & pan samen

En alleen de juiste pan geeft maximaal resultaat

 

 

 

 

Werking

De spoelen van een inductieplaat wekken een wisselend magnetisch veld op en zo ontstaan wervelstromen. Die wervelstromen zorgen voor energie, oftewel warmte. Die warmte gaat rechtstreeks de bodem van je pan in en dat maakt inductie zo energiezuinig.

 

Een professionele inductie levert méér wervelstromen en de samenstelling van je pan bepaalt de mogelijkheid om al die energie te absorberen. Professionele inductiepannen hebben een bodem die alle beschikbare warmte opneemt. Zodat 10 liter water nog sneller kookt. En zodat er geen oververhitting ontstaat. En zodat je nog zuiniger kookt omdat de juiste pan de warmte goed vasthoudt. Daardoor kan je inductie een standje lager als de pan op temperatuur is.

 

Het draait dus allemaal om de bodem van de pan. Een tweede belangrijke factor daarbij is de diameter van die bodem. Pas als de bodem van de pan de hele spoel onder de glasplaat bedekt, kan het maximale vermogen in de pan terecht komen.

Best logisch, als je spoel bijvoorbeeld een diameter van 27 cm heeft en je zet er een pan op met een diameter van 15 cm… dan kan al die opgewerkte energie niet in de bodem van je pan komen.

 

Tip  

Er zijn speciale inductiepannen waarbij het materiaal van de pan de opgenomen energie bewaakt. Bij een bepaalde temperatuur neemt zo’n pan geen extra warmte meer op. Noem het een begrensde pan. Nooit meer oververhitting.

Tip  

Er zijn bakpannen die volledig uit meerdere lagen bestaan. Niet alleen een bodem die perfect warmte opneemt, maar de hele pan absorbeert de energie. En houdt de warmte nog beter ‘in’ de pan, ook aan de zijwanden. Je schroeit dan met gemak een flinke rosbief ook aan de zijkanten dicht.

 

Samenvattend

Natuurlijk werken gewone inductiepannen soms op een professionele plaat. Maar ze zijn meestal niet geschikt om de enorme hoeveelheid energie op te nemen. Ze halen dus niet het werkelijke vermogen van je inductie naar boven. En het is toch zonde om te investeren in professionele inductieplaten en er niet het maximale uit te halen?

 

Wil je meer informatie?

Neem vrijblijvend contact met ons op voor meer informatie :

bel 0164-673882, mail naar info@vanvossenhoreca.nl of stuur een berichtje via WhatsApp.

 

 

 

 

 

 

Scroll naar boven

Wij maken gebruik van cookies om uw gebruik van onze site te verbeteren. Als u doorgaat met surfen op deze site gaat u akkoord met het gebruik van cookies.   Meer informatie